Puromuz2.com: Aromalı Puro Satın Al

Puro seçiminiz, yakışınız, dâhilmeslekiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar ağız ağıza size özeldir. Fakat tekrar de aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç nokta var! 1- Puro Seçimi Ben bu yazımda günün her saatinde dâhilmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz de keyfinize nazaran, istediğiniz puroyla zevcelik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Muayene Ika ülke yapımı Karayip purolarda dâhilmeden önce nemliliğini kontrol eylemek gerekir. Bu Toscanello dâhilin makbul değil. Toscanello severler damak zevklerine nazaran farklı nem oranlarında dâhilmeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak azıcık da deneme yüzılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce mutlaka bilinmesi müstelzim önemli bir kaide var. Puro sadece fakat sadece kokusuz ateşle yakılır! Puro her gün ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo gibi benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler gibi işaret yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını sözıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro rabıta ve ilgi ister. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu dikkatli bir şekilde benzeyen. Güvenli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat fiyat. Puroyu yakarken kıvılcım puroya dikme kontak etmemelidir. Ateşli maviliği purodan azıcık ırak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her tarafı alya döndüğünde kızartma mesleklemini saksıardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayak tabanığını 90 grado eğimle, aleve tam kontak etmeyecek şekilde tutun. Bu mesleklemi yaparken tüm ayak tabanığın eşit yanması gerektiği dâhilin puroyu aynı zamanda rabıtalı bir şekilde 360 grado döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna doğal alevli çakmalara nazaran azıcık elan uzakta tutmanızda yarar var. Zira, bu tarz çakmaklar çok dayanıklıdür ve bir tomar benzeyen tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma mesleklemi doğal alevli çakmaklarla, azıcık gün alabilir. Bu müddet size saat kaybı gibi delikükebilir fakat puro sabır ve iş ister. 5- İyi Yandığını Muayene Ika Şimdi puroyu ne yaktığınımızı kontrol edelim. Puroyu kızartma meslekleminden sonrasında sert çevirip yüzünüze azıcık yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya hafifçe gökyüzü üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer tüm kıç kıpkırmızı ise yakma mesleklemini saksıarı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her tarafı tam yanmamışsa, yani tüm kıç kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu uçınıza gdolayın. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek çalma veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü değersiz soluk elan çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış bölüm da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Uçukçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, imdi puronuz dâhilime hazır. Evet ya siz hazır mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkara çıkara dâhililmeli. Alacağınız her soluk arasında en azcaından 40 saniye korumak gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara gibi dâhilmeye çhileışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı dâhilimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da elden hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı dâhilmeye devam ederseniz, puro o derece çığlıklaşır ki hiç dâhililemeyecek duruma gelebilir. Ufak tefek bir uyarı: Puro, sigara gibi ciğere çekilmez. Duman hafifçe ağıza doldurulur ve lezzet kameraların dumanla uyartılmasına onay verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartpostalın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan azca rabıta gösterdiğinizin bir meslekaretidir. Sönen puronun küllerini enikonu temizleyin. Bunun dâhilin kürdan gibi bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri enikonu temizlediğinizden sakıncasız olduktan sonrasında puronuzu yine yakmayı deneyin. Benim dâhiltiğim Toscanello dâhilin baştan yakma sorun teşkil etmez. Fakat el yapımı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda mütezayit oranda meraret hissedeceğinizi izhar etmek isterim.

Eğer puro kaliteli bir puro ise 15 yıl ayrıca elan uzun bir müddet da saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar gibi puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve pekâlâ şgeri olan 2 kaideı anlamız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın âlemın sıcaklık ayarıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız âlem sıcaklığının 16 ila 18 grado arasında evetğundan sakıncasız olmanız gerekiyor. Soy içinde bu sıcaklığı yakalamanız bayağı zordur. Bu yüzden âlem sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonrasında telaşlanmanıza lüzum yoktur. Lakin şüphesiz şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama âlemını yaratmanız ideal olandır. Çünkü bu durumda hiçbir sorun ile karşıtlaşmazsınız. Saklama âlemı sıcaklığında ana sorun âlemın antipatik değil bir tomar sıcak olmasıdır. Çünkü saklama âlemı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği problemi ile karşıtlaşabilirsiniz. İkinci önemli kaide ise saklama âlemının nemidir. Bağıl nemin ideal aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet bir tomar kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Pekâlâ nem saklama âlemı sıcaklığına nazaran trok gösterecektir ve bu yüzden de saklama âlemı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ideal olarak puro saklama kutusu adı verilen humidorların içerisinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde namevcut ise herhangi bir gökyüzü geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca gökyüzü geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama âlemının gökyüzü geçirmemesi ve buna ilişkilı olarak da kutu dâhilindeki nem ile sıcaklığın sabit kalmasıdır. Puro saklamak dâhilin anahtar sıcaklığı ve nemi sabit tutmanızı katkısızlayacak pekâlâ gökyüzü geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En güzel humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları pekâlâ gökyüzü geçirmedikleri dâhilin özge rakiplerine heybetli nüans atarlar. Eğer puro saklamaya karar verdiyseniz mutlaka bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.